17/1/13

Άρωμα κανέλλας

Ύστερα απο πολύ καιρό επέστρεψα και πάλι... Έτοιμη να αφήσω ξανά κάτι απο εμένα σε μερικές όμορφες γραμμές.. Κοιτάζω πίσω, τη χρονιά που πέρασε... Μου μοιάζει λίγο με καταγραφή σεισμογράφου. Απώλεια, θλιψη,  θεραπεία, ενδυνάμωση, ανάκαμψη, επαναφορά, επανεκκίνηση, αλλαγή. Ολόκληρος ο κύκλος
H κανέλλα της ζωής μου..
Η κανέλλα είναι ένα μπαχαρικό τόσο ιδιαίτερο όσο και το σχήμα και η μυρωδιά του. Κάνει τη διαφορά όπου κι αν τη βάλεις. Στο ρόφημα, στο φαγητό, στο γλυκό, στη ζωή. Και αρκεί ελάχιστη ποσότητα για να κάνει αισθητή την παρουσία της και να αλλάξει αισθητά το τελικό αποτέλεσμα. Η χρονιά που με άφησε, είχει έντονο το άρωμα της κανέλλας.
Οι κανέλλες της ζωής μου...
Οι λίγοι αλλά τόσο πολύτιμοι ανθρωποί μου,  που κάνουν τη διαφορά στα μικρά αλλά και στα μεγάλα ! Στις χαρές αλλά και στις δυσκολίες. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που καταφέρνουν - όπως ακριβώς η κανέλλα - με ένα τόσο δα κλικ να κάνουν τη διαφορά στη στιγμή. Με μια αγκαλιά, ένα απρόσμενο τηλεφώνημα, με ένα γέλιο τρανταχτό, με την αγαπή τους, ένα δώρο βγαλμένο απο την ψυχή τους διαλεγμένο για μένα......ένας σοκολατένιος Άγιος Βασίλης...
Είναι οι άνθρωποι εκείνοι με τους οποίους μπορώ να είμαι αυθεντική, χωρίς προσχήματα, χωρίς τύπους, αληθινή. Κάποιοι είναι κοντά μου εδώ και πολλά πολλά χρόνια, μαζί ζυμωθήκαμε κι ακόμα ζυμωνόμαστε, ίσως πια όχι απο τόσο κοντά . Με κάποιους διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας όταν πίστευα ότι καινούριους φίλους δε θα κάνω πια και ούτε θέλω, και ήρθαν για να με διαψεύσουν πανηγυρικά.
 Οι κανέλλες της ζωής μου.. Οι δικόι μου άνθρωποι....
 Δεκαεπτά ημέρες μετά το ξεκίνημα της χρονιάς, ανοίγω μια μεγάλη αγκαλιά, τη γεμίζω με τις κανέλλες μου, φωνάζω ενα τεράστιο ευχαριστώ για όλες τις μοναδικές και αληθινές στιγμές και καταλήγω στο εξής: όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν στ'αλήθεια, ακόμα και τα μεγαλύτερα εμπόδια, γίνονται λίγο πιο βατά.
Καλή Χρονιά ...με άρωμα κανέλλας!